Wieloletnia historia cukiernictwa w Polsce.

Cukiernictwo w Polsce ma dobrą tradycję. Najbardziej znane cukiernie powstały w dwudziestoleciu międzywojennym, a niektóre pod koniec XIX wieku. Tradycyjne cukiernictwo to zajęcie z pasją. Niektórzy twierdzą, że łączy w sobie zamiłowanie do wyrobów z cukru ze sztuką. Warto rzucić okiem na dekoracyjne torty i ciasta, żeby pojąć, że wyprodukowanie tak niezwykle wyglądających słodkości, wymaga dużych zdolności.

Długa tradycja cukiernictwa w kraju.

Cukiernictwo w Polsce ma długą tradycję. Cieszące się uznaniem cukiernie powstały jeszcze przed wojną, a niektóre nawet wcześniej. Profesjonalne cukiernictwo to zawód z pasją. Można powiedzieć, że łączy w sobie zamiłowanie do słodkości ze sztuką. Wystarczy obejrzeć na dekoracyjne torty i ciasta, żeby zrozumieć, że wyprodukowanie tak cudownie wyglądających słodkości, wymaga dużych zdolności.